Miért pont Pákozdi?

Egy könyv megírásánál hatalmas szerepet kap a karakter, s valljuk be, fontos a névválasztás. (Itt egy cikk erről) Lehet izgalmas figura a főhősünk, nem biztos, hogy Tóth Lajosnak kell elkeresztelnünk. 


Eddig történelmi drámákon dolgoztam, így a nevek adottak voltak (Az ártalmatlan bűnös, Az akasztott király). A Csak a bolondok boldogok című művem azonban modern korban játszódik, ráadásul Magyarországon. A megszokottól eltérően csak a vezetéknév érdekelt.

Az első pillanattól kezdve tudtam, hogy Pákozdi lesz.

Amikor az előolvasóm megkapta a kezdő oldalakat, gyorsan jött a válasz. "Honnan jött a Pákozdi? Elég hülyén hangzik." Persze, azóta ő is megszerette.S hogy honnan jött ez a név? Most elmesélem. 
Nyolcadikos voltam, rajongtam az irodalomért (már akkor). Szerettem résztvenni az összes versenyen, de csak kisebb sikereket értem el. Jelentkeztem egy vers- és mesemondó versenyre két osztálytársammal együtt. Már nem emlékszem, hogy verset vagy mesét mondtam-e, de arra igen, hogy az osztálytársam nyert egy díjat. Sosem jöttünk ki túl jól, s a mai napig emlékszem, hogyan kezdődött az ő meséje:
Pákozdiné asszony egyszerű ember volt...Egy bugyuta kis mese volt egy falusi család bolondságairól. De nyert. Majd a név belém égett. Aztán annyiszor felidéztem magamban az évek alatt, hogy lassan megkedveltem.

Így született meg a főszereplőm, Pákozdiné.

Vajon milyen keresztnevet kapott Pákozdiné? Egyáltalán megjelenik a könyvben? 
Megtudhatod, ha...

elolvasod!
------------------------------------------------------


Szeretsz olvasni? 
Szereted a verseket? 
Nem ijedsz meg a drámától?
Akkor itt válogathatsz a már megjelent könyveimből:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése