Keszy-Harmath Dániel: Könyvajánló

A napokban megjelent a Képzeld el c. irodalmi folyóirat két legfrissebb száma, amelyben Diana Soto: Nézz fel a Holdra verseskötetemről is jelent meg ajánló.

"A fiatal, Spanyolországban élő költőnő kötete, a Nézz fel a holdra! címet viseli, ami már önmagában az álmodozásra, a Földön túli világok, érzések, pillanatok megélésére asszociáltatja az olvasót. A könyv nyitó-verse egy szonett a világra jövetelről, amelyet ars poeticaként is értelmezhetünk: a költőnő célja végigjárni az utat az elejétől a halálig, és ezt be is mutatni.

A versekhez illusztrációk is készültek, vezetve egy kicsit az olvasó fantáziáját, igényesen, a versek után illesztve. A művek mindig új oldalra kerülnek, egy új aspektust mutatva az életről való gondolkodásból, viszont a köztük levő átvezetés, dinamika is jól kirajzolódik. A versek témái és formai megoldásai is nagyon színesek, az előbb említett szonett mellett találunk szabadverset, páros rímes négysoros strófákat, anaforikus szerkesztésű, megható ódát, amelyet a költőnő Édesapjához írt. A zeneiség, a szavak egymásutánisága is professzionálisan megtervezett. A költőnő egyedi rímei, szimbolizmust idéző képei egy másik világba vezetnek (Fehér hattyú). A versek mellett drámarészlet és útibeszámoló jellegű „ajándék” novella teszi teljessé a kötetet."Ha kedvetek van olvasgatni, akkor töltsétek le INGYEN
Kattints ide a letöltéshezSzeretsz olvasni? 
Szereted a verseket? 
Nem ijedsz meg a drámától?
Akkor itt válogathatsz a már megjelent könyveimből:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése