Az ártatlan bűnös - önkritika

Egy hónappal a megjelenés után végre hozzám is megérkezett a saját könyvem. Úgy tartják, hogy az önkritika mindennél többet ér, úgyhogy essünk is neki.

Borító
Mónika eredeti rajza talán nem volt ennyire élénk színű, persze a nyomdák hasában ez meg szokott történni. A piros helyett erős cékla szín néz rám vissza, de ez a tulajdonság talán nem a könyv kárára írandó. A betűtípust a kiadó választotta, olvasható és elég nagy az internetes megjelenítéshez is. Azt még mindig sajnálom, hogy a kiadó nem készít fényes borítót. Be kell érnem a mattal.
Hátlap
A halványpiros alapot fehér füst díszíti, összhangba kerülve a képpel, nem sok, nem kevés, pont jó. A szöveg vörös betűkkel került rá, sorkizárt és kényelmesen (nagyító nélkül is) olvasható. A kiadó három betűje (UGK) nem zavaró a könyvön, én kifejezetten örülök, hogy nem a borító közepére rakják.

Kívülről
A Nézz fel a Hold bő 20 oldallal több, mégis érezhetően könnyebb. Ez a papír minőségéből következik, Az ártatlan bűnös hófehér papírra lett nyomtatva. Az A5-ös méret kényelmesen kézbe vehető, de nekem a B5 karcsúsága jobban a szívemhez áll (majd a következő könyveknél ezt figyelembe veszem). Kellemesen nehéz a könyv, nem tűnik egy ismert szupermarket egszerű füzetének, pedig árban megközelítik egymást.

Belív
Két lap a nevemmel és a címmel, majd rögtön következnek Ambrus József szavai. Egy finom tartalomjegyzék, majd a személyek is bemutatásra kerülnek. A dráma (regényt) váró olvasó itt hátrahőkölhet, ugyanis ez szó szerint dráma. Színmű.
Egy rövid előhang Mária Antónia szájából és már kezdődik is az első felvonás.
Kedves Olvasó, amennyiben távol áll tőled a dráma műfaja, kérlek, csak azért is olvasd el. Valami azt súgja, hogy nem fogsz csalódni.
Nézd meg azok véleményét, akik majdnem becsukták a könyvet:

Összegzés
Mindent egybevetve elégedett vagyok a kiadómmal. Bár sokan lenézik az Underground nevet, nekem nem okoztak csalódást (pedig már a harmadik könyvnél tartok), mindig betartották a határidőt, szépen dolgoznak. A könyvek minősége ugyan nem vetekedik a nagy üzletházakban kapható siker sorozatokkal, mégis megállják a helyüket felgyorsult társadalmunkban.


Linkek, amik érdekelhetnek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

My Instagram