Kidobtam a regényem

Sok író vércseppeket izzadva hajol az üres lapok felé, és minden erejével azon van, hogy megtöltse a benne motoszkáló hihetetlen ötlettel. Egyre vadabb fordulatokat lát megvalósulni a 2D-s szereplőin, s mire késznek nyilvánítja ki az 50 oldalt, addigra a történet is laposodni kezd. 
Mások egy szuszra megírják történetük közel 300 oldalát, hogy értékes idejüket a javítgatásnak szenteljék. Kihúznak néhány bekezdést, megváltoztatnak egy szereplőt. Azonban, ha sokat változtatnak, akkor ennek arányában kell az egész művet megváltoztatni, s írhatják át elölről.

Te hányszor veszed elő ugyanazt a történetet, hogy kihozd belőle a legtöbbet?

Én két évig mentem utána, hogy újra és újra nekiessek, szétmarcangoljam, összeillesszem a kiköpött darabkákat, mert reméltem, hogy egyszer megszületik a mű, amire igazán büszke lehetek. 

De nem.

Amikor én is unni kezdtem a saját cselekményeim sorozatát, tudtam, hogy baj van. Hiába töltök el álmatlan éjszakákat a gondolataimmal, ha azok egyre zavarosabbak, és egyre értetlenebbek lesznek. Mit tesz ilyenkor egy író? 

Pihen.

Félreteszi a nagy művet, és valami egészen mással kezd el foglalkozni. Ír egy vad novellát, esetleg költeményeket alkot, mindegy, csak valami újat. Az agyunk, a gondolataink, a fantáziánk ki tud kapcsolódni, hátha könnyebben fogja venni az akadályokat. 
Azonban valamikor még ez sem elég. Ha az idődet elvesztegeted egy nem működő történetre, és közben két másik ötletet dédelgetsz a fiókban, akkor lépj! Dobd ki! Vagy legalább mentsd el a google drive-on, és merd lezárni a szenvedést.

 

Én megtettem. Kidobtam. Lezártam. 
S most valami egészen újon dolgozok, valami olyanon, ami jobban illik a személyiségemhez, aminek már a vázlatába is szerelmes vagyok, és amit nagyobb eséllyel tudok befejezni.

Ne félj a DELETE gombtól, mert néha elkerülhetetlen a használata.

Ha tetszett a cikk, és szívesen olvasnál a kiadásról, akkor ezt neked ajánlom:
Magánkiadás?Szeretsz olvasni? 
Szereted a verseket? 
Nem ijedsz meg a drámától?
Akkor itt válogathatsz a már megjelent könyveim között:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

My Instagram