Beszéljünk a drámáról

Az iskolában a Tartuffe, Hamlet, Rómeó és Júlia mint kötelezőolvasmányok voltak ismertek. Arra gondoltam, hogy magától épeszű ember biztosan nem fog nekiesni egy unalmas drámának. Mekkorát tévedtem! 
Egyetlen előadás kellett ahhoz, hogy a véleményem megváltozzon, a Twist Olivér. Egyszerűen lenyűgözött a színpad, a ruhák, a díszlet, a dalok és a történet. Tudom, hogy eredetileg regénynek írták, nekem azonban ebben a formájában nyerte el az ámulatomat. Egy kedves ismerősömnek köszönhetően a színfalak mögé is bepillanthattam, és akkor döntöttem el, hogy egyszer én is fogok írni egy színdarabot.
2015 szeptemberében találtam rá a Drámatéka tanműhely versenyére, amelyben drámaírók próbálhatták ki magukat. Eljött az én időm! Egy hétig tartott a szereplőkeresés, majd véletlenül ráleltem Mária Antóniára. Édesanyja Mária Terézia sokkal ismertebb alak, nekem mégis a lánya tetszett meg. Az interneten csak pletykáltak róla, a források még önmagukban is eltértek, ettől vált a története érdekessé számomra. Sosem voltam valami jó történelemből, így egy hónapig tartott a kutatás. Angolul, franciául és spanyolul találtam megbízható forrásokat, melyeket lelkiismeretesen le is fordítottam, és megálmodtam az én történetemet.
Az ártatlan bűnös című darab egy önmagát hibáztató nőről szól, aki beismeri bűnösségét. A darab végére azonban egy büszke anya néz szembe a halállal, aki nyugodtan hunyja le a szemét tudva, hogy ártatlan. Megmutatja az igazi erényeket, és választ ad egy örökös kérdésre az élet értelméről. Vajon a forradalom megoldást szolgált? Egy újabb eszme minket is magával fog ragadni? Mindig meg kell halnia valakinek, akit mások hibásnak titulálnak? A könyv bekerült az országos legjobb tíz közé, így....

Örömmel jelentem be, hogy hamarosan megjelenik: Az ártatlan bűnös című drámám! 
A borítót ismét kedves barátnőm és grafikusom Borbély Mónika Melinda készítette el hozzá. Megosztom az eddigi befutót:


Az írás alatt beleszeretettem a műfajba, biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra tollat ragadok. Egri Lajos - A drámaírás művészete c. könyve sok segítséget nyújt, hamarosan külön posztban is ki fogom elemezni a könyvet, és egy társát is. Természetesen nem csak a drámaíróknak fog szólni, hanem mindenkinek, aki szeret írni.Szeretsz olvasni? 
Szereted a verseket? 
Nem ijedsz meg a drámától?
Akkor itt válogathatsz a már megjelent könyveim között:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

My Instagram