Mindennapjaink olimpikonjai

Az olimpiai aranyérem mögött hosszú évek mindennapos gyakorlása, kemény edzések és még keményebb lemondások állnak. Egy olyan életút, melyre valaki már kicsi kora óta tudatosan törekszik, és kész leküzdeni az elé gördülő akadályokat. Nem adhatja fel, még akkor sem, ha elsőre nem sikerül elérnie, amit kitűzött magában. Le kell küzdenie mindenkit, és a legjobbá kell válnia. Addig kell harcolni, míg el nem érkezik a pillanat, amire annyira várt, hogy felállhasson a dobogó legfelső szintjére. Azonban ez a pillanat is csak ideig-óráig lehet az övé.

Ezzel szemben közöttünk élnek csendes harcosok, akik az olimpikonok értékeit képviselik egy egészen más értelemben. Vannak közöttünk hősök, akik készek három óránként felébredni, készek maguk elé helyezni valaki más érdekeit, lemondva a saját szórakozásukról. Nélkülük nem is lehetnénk most itt, nélkülük az aranyérmet sem lenne kinek odaígérni. Ezek a hősök az anyák, s jobban hasonlítanak az olimpikonokhoz, mint hinnék.

Ha figyelmesen megnézzük ezt a táblázatot, akkor hamar megtalálhatjuk a különbségeket, és a hasonlóságokat. Hát nem érdemelnek ők is aranyérmet?

Kalapot emelek azon nők és férfiak előtt, akik egész életükben küzdenek egy célért, s nem adják fel. Képesek minden reggel úgy ébredni, hogy akarják csinálni, és addig harcolnak, míg a kezükben nem foghatják az aranyérmet. Azonban nem szabad megfeledkezni a mi olimpikonjainkról sem, mivel nekik köszönhetjük az életünket.

Ők is harcolnak, talpon vannak napi 12 órát is, folyamatosan edzik magukat, az idegeikkel együtt. A legkisebb neszre felkelnek a borús éjszakákon is, mert biztosak akarnak lenni a gyermekük hogyléte felől. Életük árán is megvédenék őket, azonban nekik nem jár az aranyérem. Nekik legtöbbször még egy köszönöm sem jár. Pedig ők is olimpikonok, csak az ő csatájuk soha sem ér véget. Ők olyan harcosok, akiknek a legnagyobb örömöt az jelenti, hogy akit 9 hónapig hordoztak a szívük alatt, végre rájuk mosolyogjon.
Szeretsz olvasni? 
Szereted a verseket? 
Nem ijedsz meg a drámától?
Akkor itt válogathatsz a már megjelent könyveim között:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

My Instagram